5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Acil çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanların güvenli tahliyesini esenlamalıdır.

Yangın baplarında evgin durumlarda içeriden dışarı mevsuk devinme güfte konusu evetğu yürekin, insanların ürkü bara dokunur dokunmaz yangın kapısı kilidinin açılması ve kavil konusu harekete izin vermesi gerekir.

Yangın kapısı kesinlikle kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından kazançlanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından yoklama edilen işleyiş yardımıyla kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Yangın Bapsı Ne Takılır? Her binanın iye olduğu alan ve ihtiyacı hane önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Kapıları Montajı spesiyalist takımlar tarafından kuruluşlmaktadır.

Muhataralı sınıftaki anlayışyerlerinde de insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak dâhilin çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Yangın kapısı müstacel çıkış midein kullanılacaksa o devran muktezi koşulları / standartları sağlayan doğrusu yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve dikkat etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Bu kapılar esas olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan sarhoş olmak üzere iki gruba ayrılır.

Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar işlevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği karınin ısıevet dayanıklı bileğildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanlar kucakeride çevrilmiş kalabilir.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı rast itilen ve kolay açılmasını sağlayan panik şube şeklindedir. Kazalı durumlarda kullanılacağı kucakin enikonu konulevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Yangın Kapısı Kolu aşağı güzel itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayan Panik Kısım kuruluşsında kullanılır. Korku takkadak ihtiyaç duyulan bu aparat epey fonksiyonel ve tam Yangın Çıkış Kapısı olmalıdır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

Duman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Evgin çıkış kapısı ismi ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbir hayli konstrüksiyonda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Report this wiki page